Massagepraktijk Antje Tardy

Babymassage

De babymassage welke ik doorgeef is de Shantala massage. Deze massage is een uit India afkomstige ontspanningsmassage voor baby’s en kinderen. Het is daar een goed bewaarde gewoonte die van moeder op dochter wordt doorgegeven. De massage is in Europa geïntroduceerd door de Franse arts F. Leboyer. Hij ontmoette Shantala tijdens het masseren van haar baby. Diep onder de indruk van deze eenvoudige, liefdevolle massage, heeft hij Shantala toestemming gevraagd om deze massagetechniek vast te leggen. Als dank voor medewerking aan het boek “Babymassage” heeft Leboyer deze massage naar haar vernoemd.

Shantala babymassage is een eenvoudig uit te voeren ritmische massage. Iedere ouder kan deze massagevorm leren toepassen op zijn/haar baby. Het is het meest geschikt voor baby’s vanaf 10 weken tot 5 maanden oud.
Bij babymassage wordt op aanvraag ook aromatherapie toegepast tegen het verlichten van bijvoorbeeld klachten bij, krampjes, luieruitslag, luchtwegen en berg.

Tijdens de cursus leer ik u en eventueel uw partner stapsgewijs de gehele babymassage. Hoewel er massagetechnieken aan de orde komen, zal tijdens de cursus de nadruk liggen op intuïtie. Ouders weten als geen ander wat goed is voor je kind en daar mag je op vertrouwen.

Dag en tijdstip gaan in overleg, rekening houdend met het ritme van uw kindje.

Bij voldoende deelname wordt de cursus babymassage ook in groepsverband gegeven.

Kosten:
€ 70,- Dit zijn 4 lessen (incl koffie/thee, massageolie tijdens de cursus en cursusmateriaal)

Ook is er de mogelijkheid voor een prive cursus dit zijn 1 les van een uur, zo’n prive cursus kost € 45,-

Heb je thuis de ruimte voor 3 baby’s dan kan dat ook. In dat geval betaald ieder € 35,- en u betaald slechts € 15,-