Massagepraktijk Antje Tardy

Lastone therapy

Lastone therapy is een in 1993 in de Verenigde Staten door Mary Nelson ontwikkelde massagetherapie, waarbij gebruik wordt gemaakt van warme basaltstenen en koude marmeren stenen. De warme basaltstenen zijn gestold magma, rijk aan mineralen. Basalt is een hard en ijzerhoudend, vulkanisch gesteente met een hoge dichtheid. De gebruikte stenen zijn afkomstig uit de zee rond Hawaii. De stenen zijn op natuurlijke wijze door de kracht van water en eb en vloed omgevormd tot platte stenen met een afgeronde vorm.
Ze kunnen zeer lange tijd warmte vasthouden.

De koude marmeren stenen zijn getransformeerd kalksteen, dat met de hand wordt gevormd tot perfecte massagestenen. Deze stenen worden onder en op het lichaam gelegd en er wordt mee gemasseerd.

Vooral de koude stenen hebben hierbij een zeer therapeutische werking.
Dit zou onaangenaam kunnen klinken, maar denk er maar eens aan, hoe prettig je je voelt na het koude dompelbad in de sauna. Pas dan is het lichaam in staat spanning echt los te laten en afvalstoffen af te voeren.

Een complete Lastone behandeling duurt ongeveer twee uur en heeft naast een fysieke werking ook een diepgaand effect op je emotionele en spirituele beleving. Daarnaast is het ook mogelijk deelbehandelingen te ontvangen,
die meer specifiek klachtgericht zijn, o.a. darmklachten, zoalsobstipatieprikkelbare darmsyndroom enz.

Een Lastone behandeling is ook zeer effectief gebleken bij fibromyalgie.
De nadruk bij deze behandeling ligt bij de koude stenen en het met warm en koud behandelen van de triggerpoints. Hoewel de behandeling door sommige patienten niet als echt prettig wordt ervaren, blijkt, dat de pijn daarna 3 tot 7 dagen wegblijft. En in tegenstelling tot de geldende overtuiging, dat kou vermeden moet worden, zorgen juist de koude stenen ervoor, dat het lichaam van binnenuit gaat verwarmen, waardoor de pijnklachten verminderen.

Duur 75 minuten   € 60,00